Laporan Mesyuarat Program Integrasi Antarabangsa 2010

User Rating:  / 0
PoorBest

SATUN, Thailand - Seramai empat orang guru Sekolah Kebangsaan Sena kelmarin menghadiri satu sesi mesyuarat pelaksanaan Program Integrasi Antarabangsa Melalui ICT di Pejabat Kawasan Pelajaran Satun. Tujuan mesyuarat tersebut diadakan ialah untuk membincangkan perjalanan aktiviti-aktiviti yang telah dirancangkan untuk program berkenaan, serta pemilihan lokasi program dan sekolah jaringan yang akan menjalankan program tersebut bersama SK Sena. Pada mesyuarat tersebut, Sekolah Kebangsaan Sena telah diwakili oleh guru-guru berikut:-Wakil SK Sena berbincang dengan Pengarah Pejabat Kawasan Pelajaran Satun

1. Guru Besar, En. Roslan bin Yatim
  2. Penyelaras Sekolah Kluster Kecemerlangan, En. Saifur Ridzwan bin Mustafa
  3. En. Zubir bin Ghazali
  4. Pembantu Teknikal S.E.N.A CyQUEST, Ahmad Ferdaus bin Abd Razak
Sementara itu, pihak Kawasan Pelajaran Satun pula telah diwakili oleh beberapa orang pegawai yang telah sudi meluangkan masa untuk membincangkan perkara tersebut:-
  1. En. Adinan Pakbara - Pengarah, Pejabat Kawasan Pelajaran Satun
  2. En. Kochem Meenhem - Timbalan Pengarah, Pejabat Kawasan Pelajaran Satun
  3. En. Romlee Sumalee - Pegawai Perhubungan Luar, Pejabat Kawasan Pelajaran Satun
  4. En. Worawik Mardthing - Pengarah, Anuban Khuan-Don School

Secara umumnya, keseluruhan ahli mesyuarat telah bertuju dan menyambut baik cadangan SK Sena untuk mengadakan Program Integrasi Antarabangsa Melalui ICT melibatkan sekolah-sekolah Malaysia dan Thailand. SK Sena berterima kasih kepada Pengarah Pejabat Pelajaran Satun yang telah menunjukkan minat dan kesungguhan yang begitu tinggi sehingga beliau sendiri telah menghubungi En. Chaiyuth Buatoom, Pengetua Hatyairatprachasun School, Songkhla, Thailand yang telah dicadangkan untuk menjadi tuan rumah bagi acara berkenaan. Terima kasih juga kepada En. Chaiyuth Buatoom yang telah memberikan persetujuan serta-merta.

Setinggi-tinggi penghargaan diucapkan kepada wakil-wakil Pejabat Kawasan Pelajaran Satun yang telah sudi menerima rombongan Sekolah Kebangsaan Sena. Diharapkan agar hubungan erat yang telah ditunjukkan dan program kerjasama seperti ini akan sentiasa berterusan pada masa hadapan.

ICOM 2014

Worldwide Launch26.04.2014 09:30 5 Days Register Here!

Tweet Sena

SKSenaEduMy Terkini: Galeri Gambar #SKSena memaparkan lawatan En. Shamsuddin bin Mustapha, Ketua Penolong Pengarah BPSBPSK, KPM. http://t.co/EjjpkN6WFl
SKSenaEduMy Tontoni episod terbaru Perspektif #MEDIASENA: Anugerah Biasiswa Kecil Yayasan Tuanku Syed Putra, #Perlis di #SKSena! http://t.co/u5WzTWzKbZ
SKSenaEduMy Ikuti gelagat pelajar #SKSena bersama rakan-rakan seluruh negara dalam rancangan Mini Parlimen terbitan RTM mulai 8 Mac, 10:30 pagi di TV2!
SKSenaEduMy Empty barrels make the most noise. At #SKSena, results do the real talking.
SKSenaEduMy Senarai pencapaian #SKSena telah dikemaskini untuk memuatkan program-program hujung tahun 2013 dan awal tahun 2014.

Dasar KPM

Kurikulum Standard Sekolah Rendah

Memartabatkan Bahasa Malaysia, Memperkukuhkan Bahasa Inggeris

1Murid 1Sukan