Articles

Lawatan PPD dan MGB Kluang, Johor

SK SENA, Kangar - Sekolah Kebangsaan Sena telah menerima satu lawatan daripada Pegawai-Pegawai Pelajaran Daerah dan Guru-Guru Besar dari Kluang Johor pada 16 November, 2009. Rombongan yang tiba pada jam 10.30 pagi itu telah disambut oleh Guru Besar, Penolong Kanan Pentadbiran dan guru-guru Sekolah Kebangsaan Sena di Dataran Sena dan dibawa ke Bilik Mesyuarat untuk sesi taklimat berkaitan pengurusan sekolah dan sumber manusia yang dipengerusikan sendiri oleh Tn. Hj. Hussin bin Mustafa, Penolong Pegawai Pelajaran Daerah Kluang (Unit Sekolah Rendah) dan disampaikan oleh Guru Besar SK Sena, En. Roslan bin Yatim. Ucapan balas bagi taklimat tersebut pula disampaikan oleh En. Hassan bin Sarkon, Guru Besar Cemerlang Sekolah Kebangsaan Seri Intan, Kluang , Johor.

Selesai taklimat, para pelawat dipersilakan menikmati jamuan ringan yang disediakan sebelum dibawa melihat sekitar kawasan SK Sena dan bilik-bilik khas yang terdapat di sini. Kru CyKidzCRAZE berkesempatan menemuramah tiga orang wakil dari Kluang, iaitu Tn. Hj. Hussin bin Mustafa, En. Hassan bin Sarkon dan Pn. Kamariah binti Abu Bakar, Guru Besar Cemerlang Sekolah Kebangsaan LKTP Kahang Timur. Sekolah Kebangsaan Sena mengucapkan terima kasih kepada PPD dan MGB Kluang atas lawatan tersebut.

Dapatkan video temuramah sempena lawatan ini
di Galeri Video SK Sena

DI SINI LAHIRNYA SEBUAH CINTA
Sambutan Ulangtahun Kemerdekaan Malaysia Ke-57

"Pelajar-pelajar kita ialah perwira-perwira yang akan mempertahankan Malaysia pada masa hadapan, baik di hutan belantara mahupun di pentas dunia. Kekuatan dan semangat juang mereka ketika itu bergantung kepada ilmu, kemahiran dan kecintaan kepada negara yang kita lentur hari ini." - Guru Besar SK Sena

Tweet Sena

SKSenaEduMy I liked a @YouTube video http://t.co/a3gIrUq6pT sena in seoul
SKSenaEduMy Selamat kembali ke sekolah kepada seluruh warga #SKSena.
SKSenaEduMy I added a video to a @YouTube playlist http://t.co/aVyKk8TXMK Make-Up Tutorial: Ending

Dasar KPM

Kurikulum Standard Sekolah Rendah

Memartabatkan Bahasa Malaysia, Memperkukuhkan Bahasa Inggeris