Tahun 6 2010

{tab=Memorandum Persefahaman Tahun 6 2010}

SK SENA, Kangar - Satu majlis menandatangani memorandum persefahaman (MoU) antara guru-guru dan ibu bapa murid-murid Tahun 6 2010 Sekolah Kebangsaan Sena telah diadakan kelmarin. Majlis yang bermula pada jam 3.30 petang itu dimulakan dengan taklimat oleh Guru Besar, En. Roslan bin Yatim  di Kantin SK Sena. Selesai taklimat, para murid membawa ibu bapa mereka ke kelas masing-masing untuk sesi soal-jawab dan menandatangani memorandum. Setiap kelas dikendalikan oleh pengacara majlis dan pencatat masing-masing. Pada masa yang sama, murid-murid Tahun 6 berada di Kantin untuk satu sesi ceramah motivasi oleh En. Nazri bin Baharin dari Sekolah Kebangsaan Bintong.

{tab=Post-Mortem 2009 dan UPSR 2010}

SK SENA, Kangar - Sekolah Kebangsaan Sena hari ini menerima dua orang tetamu dari Jabatan Pelajaran Perlis sempena Mesyuarat Post-Mortem UPSR 2009 dan Pembentangan Pelan Tindakan serta Pelan Operasi Peningkatan Prestasi UPSR 2010. Mesyuarat tersebut membincangkan tentang pencapaian murid Tahun 6 SK Sena 2009 dalam UPSR yang telah mereka duduki tahun lalu. Selain itu, Guru Besar, En. Roslan bin Yatim turut menjelaskan tentang sasaran pencapaian SK Sena untuk UPSR bagi sesi 2010, serta tindakan yang akan dilaksanakan untuk mencapai sasaran tersebut. Mesyuarat turut dihadiri oleh guru-guru Tahun 6.

{/tabs}