Lawatan Peluasan Sekolah Bestari

SK SENA, Kangar - Sekolah Kebangsaan Sena hari ini menerima lawatan daripada dua orang pegawai Bahagian Teknologi Pendidikan Negeri (BTPN) Perlis, iaitu En. Mohd Radzif bin Ismail, Penolong Pengarah BTPN Perlis dan En. Alwi bin Jusoh, Pegawai Teknologi Pendidikan BTPN Perlis Pegawai BTPN Perlis menyerahkan Panduan Pelaksanaan SSQS kepada  Guru Besar SK Sena dalam program Peluasan Sekolah Bestari  di bawah Kementerian Pelajaran Malaysia. Program tersebut bertujuan untuk meningkatkan taraf sekolah-sekolah yang mendapat empat bintang dalam Sistem Smart School Qualification Standards (SBT) kepada lima bintang dengan bimbingan daripada sekolah-sekolah yang telah berjaya mendapat penarafan lima bintang dan Sekolah Berprestasi Tinggi. Sebanyak 500 buah sekolah di seluruh negara telah dipilih untuk Peluasan Sekolah Bestari ini, dan SK Sena merupakan salah satu daripada lapan buah sekolah yang terlibat di negeri Perlis. Sekolah Kebangsaan Sena mengucapkan terima kasih kepada Bahagian Teknologi Pendidikan atas pemilihan tersebut, dan mengharapkan agar program ini dapat membantu meningkatkan lagi prestasi kemahiran dan penggunaan ICT di SK Sena secara menyeluruh.