Pementasan Teater IPGM Kampus Perlis

Satu pementasan teater telah diadakan di Institut Pendidikan Guru Malaysia, Kampus Perlis sempena Majlis Penutupan Kursus Teater 2009. Kursus tersebut yang telah berlangsung selama tiga hari mulai 17 Ogos, 2009 bertujuan untuk mendedahkan teknik dan seni persembahan teater kepada pelajar-pelajar IPGM Kampus Perlis dan seterusnya memperkenalkan produksi teater kepada warga IPGM. Pementasan tersebut telah diadakan seperti berikut:

Tarikh: 19 Ogos 2009
Tempat: Dewan Pulai 1, IPGM Kampus Perlis
Masa: 9.00 malam

Sehubungan itu, CyKidzCRAZE sebagai studio penerbitan murid SK Sena telah berbesar hati untuk memberikan beberapa sumbangan dalam bentuk peralatan dan tenaga kerja sepanjang pementasan berkenaan. Beberapa orang kru studio CyKidzCRAZE telah menghadiri pementasan tersebut, bukan sahaja sebagai penonton, malah turut bertugas sebagai kru penggambaran bagi sepanjang teater dan mengadakan sesi temuramah bersama jurulatih dan pelakon-pelakon selepas selesai persembahan. Beberapa cadangan berkaitan program-program kerjasama antara IPGM Kampus Perlis dan S.E.N.A CyQUEST turut ditimbulkan selepas acara berkenaan.

S.E.N.A CyQUEST ingin mengucapkan terima kasih kepada IPGM Kampus Perlis, khususnya kepada Ketua Unit Pusat Sumber, En. Rizam bin Zamri atas jemputan kepada kru CyKidzCRAZE ke majlis tersebut, dan mengharapkan agar kerjasama seperti ini dapat diteruskan dari semasa ke semasa.